De bladkorven zijn onderweg : Herentals heeft heel wat mooie bomen in het straatbeeld. Deze bomen hebben hun nut en zijn van ecologisch belang, maar kunnen in het najaar hinder veroorzaken door hun bladval. De afgevallen bladeren zorgen voor gladde stoepen of kunnen rioolkolken verstoppen. De groendienst heeft in de herfst de handen meer dan vol, maar gelukkig hebben veel buurtbewoners de gewoonte om de bladeren zelf op te ruimen.

Om de buurtbewoners te helpen, plaatst de stad in oktober in verschillende straten bladkorven. Hierin mogen alleen bladeren van bomen die tot het openbaar domein behoren. Er hoort dus geen groenafval in of bladeren van bomen en struiken op privé-eigendom.

De groendienst komt verschillende keren langs om de verzamelde bladeren op te halen. Waar het mogelijk is, ruimt de stad de bladeren met de klepelmaaier op.

11.11.11-campagne: Herentals strijdt mee voor sociale bescherming voor iedereen

Tijdens het weekend van 14 en 15 november wil 11.11.11 het belang van sociale bescherming onder de aandacht brengen. Zoals elk jaar zet Herentals zijn beste beentje voor. Vrijwilligers zamelen het hele weekend geld in aan de Herentalse supermarkten. Op zaterdag is er een geldinzameling in Noorderwijk en op zondag staat er een stand ten voordele van 11.11.11 op de zondagmarkt.

De multiculturele brunch vindt dit jaar plaats op zondag 29 november in zaal 't Hof. Van 11 tot 13.30 uur serveren de derdewereldraad en deN Babbelhoek er zuiderse specialiteiten. Inschrijven kan van 15 oktober tot en met 26 november via www.herentals.be/brunch of bij de dienst jeugd en internationale samenwerking (Stadspark z/n, tel. 014-21 21 86).